Jonge gezinnen met een eerste huis…
Veel mensen denken dat er niets geregeld hoeft te worden als er niets te verdelen valt. Dit klopt niet. Een testament is namelijk niet alleen bedoeld voor vermogende ouderen. Ook jonge gezinnen, samengestelde gezinnen, alleenstaanden en stellen zonder kinderen doen er verstandig aan om belangrijke zaken vast te leggen.
Ongehuwd samenwonend?
Wist u bijvoorbeeld dat als u samen met uw partner een huis koopt en u niet gehuwd bent, u niet automatisch elkaars erfgenamen bent? Met een testament voorkomt u dat bij een overlijden de langstlevende partner door de wettelijke erfgenamen het huis uit kan worden gezet. Of dat uw minderjarige kinderen opeens de eigenaren van uw woning zijn. Daarnaast moet u misschien nog onnodig veel erfbelasting betalen.
Samengesteld gezin
We komen ze steeds vaker tegen: samengestelde gezinnen. Als het om een erfenis gaat, roept deze samenlevingsvorm nogal wat vragen op. Want wie erft wat? Een ingewikkelde kwestie, vinden velen. Maar ook hier geldt: als u vooraf alles goed vastlegt, kunnen veel problemen voorkomen worden.
Meer informatie hierover vindt u terug in onze facebook community ‘Nalatenschap voor het jonge gezin’. In deze groep wordt relevante informatie gedeeld, houden we u op de hoogte van recente ontwikkelingen en kunt u ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden.
LINK: https://www.facebook.com/groups/nalatenschapjongegezin
Wilt u toch liever persoonlijk alles bespreken? Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek met Joyce ter Punt, Irene Tigelaar of Jada Crum kijken we graag wat het beste bij u en uw leven past. Zodat het goed geregeld is.
Binnenkort gaan wij in een nieuw blog verder in op erfbelasting, het levenstestament en het digitaal paspoort. Houd daarom onze website in de gaten!