(078) 612 13 55

Begrijpelijke taal

Levenslang betrokken

Schenken (op papier)

Wil je een schenking doen aan een dierbare of aan een goed doel? Zorg er dan voor dat je dit goed regelt voor jezelf en voor de ontvanger. Schenken kan namelijk consequentie hebben voor de ontvanger en voor jezelf. Via eKo notaris zorg je ervoor dat jouw schenking goed geregeld is en hoe je eventueel (financieel) voordeel kunt halen over je schenking.

Als je jouw schenking regelt via eKo notaris weet je zeker dat jouw gift juridisch goed geregeld is.  Daarnaast kan de notaris je alles vertellen over eventueel belastingvoordeel.

Een op maat gemaakte schenkingsakte kost tijd en is voor iedereen persoonlijk. Wij nemen alle mogelijkheden graag met je door tijdens een persoonlijk gesprek. 

 

Wat zijn de voordelen van schenken via een notaris?

Jouw schenking staat vast

Een notariële akte kan nooit kwijtraken. Bovendien stelt de notaris altijd vast of je de schenking uit vrije wil doet en of je de beslissing neemt met je volle verstand. Daardoor sta je (of de ontvanger) sterk als er achteraf ruzie ontstaat en de zaak misschien in de rechtbank belandt.

Grip op uw gift

Je kunt voorwaarden (clausules) meegeven aan jouw schenking. Bijvoorbeeld: wanneer iemand de schenking ontvangt of waarvoor deze te gebruiken is. Je kunt ook vastleggen wat met de schenking moet gebeuren indien de ontvanger gaat scheiden.

Bewindvoerder benoemen

Wil je grip houden op wat een kind met jouw gift doet? Dan kun je bij de notaris een bewindvoerder benoemen. De bewindvoerder (dat kun je zelf zijn) bepaalt samen met het kind waar hij zijn geld aan uitgeeft. Jij bepaalt hoe lang het bewind duurt.

Minder vermogensbelasting betalen

Zit een groot deel van jouw vermogen vast in stenen of aandelen en moet je vermogensbelasting betalen? Je kunt jouw vermogen kleiner maken met een schenking op papier bij de notaris. De ontvanger krijgt dit geld pas na jouw overlijden.

Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek kijken we graag wat het beste bij jou en jouw leven past. Zodat het goed geregeld is.  

Wil je direct een offerte opvragen, klik danhier