(078) 612 13 55

Begrijpelijke taal

Levenslang betrokken

Schenken (op papier)

Schenken (op papier)

Wilt u een schenking doen aan een dierbare of aan een goed doel? Zorg er dan voor dat u dit goed regelt voor uzelf en voor de ontvanger. Schenken kan namelijk consequentie hebben voor de ontvanger en voor uzelf. Via eKo notaris zorgt u ervoor dat uw schenking goed geregeld is en hoe u eventueel (financieel) voordeel kunt halen over uw schenking.

Als u uw schenking regelt via eKo notaris weet u zeker dat uw gift juridisch goed geregeld is.  Daarnaast kan de notaris u alles vertellen over eventueel belastingvoordeel.

Een op maat gemaakte schenkingsakte kost tijd en is voor iedereen persoonlijk. Wij nemen alle mogelijkheden graag met u door tijdens een persoonlijk gesprek. 

 

Wat zijn de voordelen van schenken via een notaris?

Uw schenking staat vast

Een notariële akte kan nooit kwijtraken. Bovendien stelt de notaris altijd vast of u de schenking uit vrije wil doet en of u de beslissing neemt met uw volle verstand. Daardoor staat u (of de ontvanger) sterk als er achteraf ruzie ontstaat en de zaak misschien in de rechtbank belandt.

Grip op uw gift

U kunt voorwaarden (clausules) meegeven aan uw schenking. Bijvoorbeeld: wanneer iemand de schenking ontvangt of waarvoor deze te gebruiken is. U kunt ook vastleggen wat met de schenking moet gebeuren indien de ontvanger gaat scheiden.

Bewindvoerder benoemen

Wilt u grip houden op wat een kind met uw gift doet? Dan kunt u bij de notaris een bewindvoerder benoemen. De bewindvoerder (dat kunt u zelf zijn) bepaalt samen met het kind waar hij zijn geld aan uitgeeft. U bepaalt hoe lang het bewind duurt.

Minder vermogensbelasting betalen

Zit een groot deel van uw vermogen vast in stenen of aandelen en moet u vermogensbelasting betalen? U kunt uw vermogen kleiner maken met een schenking op papier bij de notaris. De ontvanger krijgt dit geld pas na uw overlijden.

Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek kijken we graag wat het beste bij u en uw leven past. Zodat het goed geregeld is.  

Wilt u direct een offerte opvragen, klik danhier