(078) 612 13 55

Begrijpelijke taal

Levenslang betrokken

Samenlevingscontract

Samenlevingscontract

In een samenlevings­contract (ofwel samenlevings­overeenkomst) kunt u allerlei afspraken vastleggen. Zo kunt u aangeven welke spullen van u persoonlijk zijn en wat gezamenlijk is. Dit geldt ook voor de schulden. U kunt ook afspraken maken over de financiën. Denk aan het geld voor de boodschappen of voor het gas, water en licht. Maar ook wat er moet gebeuren met uw huis of pensioen als u uit elkaar gaat.

Rol notaris

U en uw partner stellen samen één document op. Als notaris maak ik hiervan een formele akte. Onder deze akte zet u beiden uw handtekening. eKo notaris bewaart deze samenlevingsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Een samenlevingscontract dat bij eKo notaris is vastgelegd, voldoet aan de eisen van de Belastingdienst voor fiscaal partnerschap en ook aan de eisen die pensioenfondsen stellen.

Vergeet niet: Partnerpensioen moet u nog wel aanvragen bij het pensioenfonds.

Overeenkomst aanpassen

eKo notaris biedt levenslange service op al haar akten. Dat betekent dat u altijd kosteloos samen met ons uw akte kunt doornemen of deze nog aan uw situatie of wensen voldoet.

Relatie voorbij?

In de meeste samenlevingscontracten staat dat deze overeenkomst automatisch eindigt als u niet meer samenwoont. Het is wel verstandig om op papier te zetten dat de samenlevingsovereenkomst wordt opgezegd. Check voor de zekerheid wat er over beëindigen in de overeenkomst staat, er kunnen namelijk andere afspraken instaan. U kunt altijd even contact opnemen als u vragen heeft.

Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek kijken we graag wat het beste bij u en uw leven past. Zodat het goed geregeld is.  

Wilt u direct een offerte opvragen, klik danhier