(078) 612 13 55

Begrijpelijke taal

Levenslang betrokken

Samenlevingscontract

Samenlevingscontract

In een samenlevings­contract (ofwel samenlevings­overeenkomst) kun je allerlei afspraken vastleggen. Zo kun je aangeven welke spullen van jou persoonlijk zijn en wat gezamenlijk is. Dit geldt ook voor de schulden. Je kunt ook afspraken maken over de financiën. Denk aan het geld voor de boodschappen of voor het gas, water en licht. Maar ook wat er moet gebeuren met je huis of pensioen als jullie uit elkaar gaan.

Rol notaris

Jij en je partner stellen samen één document op. Als notaris maak ik hiervan een formele akte. Onder deze akte zetten jullie beiden een handtekening. eKo notaris bewaart deze samenlevingsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Een samenlevingscontract dat bij eKo notaris is vastgelegd, voldoet aan de eisen van de Belastingdienst voor fiscaal partnerschap en ook aan de eisen die pensioenfondsen stellen.

Vergeet niet: Partnerpensioen moet je nog wel aanvragen bij het pensioenfonds.

Overeenkomst aanpassen

eKo notaris biedt levenslange service op al haar akten. Dat betekent dat je altijd kosteloos samen met ons de akte kunt doornemen of deze nog aan jou/jullie situatie of wensen voldoet.

Relatie voorbij?

In de meeste samenlevingscontracten staat dat deze overeenkomst automatisch eindigt als je niet meer samenwoont. Het is wel verstandig om op papier te zetten dat de samenlevingsovereenkomst wordt opgezegd. Check voor de zekerheid wat er over beëindigen in de overeenkomst staat, er kunnen namelijk andere afspraken instaan. Je kunt altijd even contact opnemen als je vragen hebt.

Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek kijken we graag wat het beste bij jou en jouw leven past. Zodat het goed geregeld is.  

Wil je direct een offerte opvragen, klik danhier