Hoe regel ik mijn nalatenschap

Voor alleenstaanden met of zonder (minderjarige) kinderen

Gratis kennissessie

Days
Hours
Minutes
cropped-eKo-logo-2.png

Wat gaan we bespreken?

Erfrecht voor alleenstaanden

Je bent alleenstaand, met of zonder kinderen, je hebt een huis, wat kapitaal opgebouwd en wat bezittingen bij elkaar gespaard. Je bent gelukkig en gezond, maar stelt jezelf de vraag: wat gebeurt er met die dingen als ik er straks niet meer ben?

Je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Bijna 3 miljoen andere alleenstaanden denken geregeld na over hun nalatenschap. Is de erfenis goed geregeld? Wie krijgt wat? Hoe kan ik het zo goed mogelijk regelen voor mijn eventuele kinderen of andere dierbaren? En hoe zorg ik er voor dat zo min mogelijk van mijn nalatenschap naar de belastingdienst en zorg ‘verdwijnt’? 

DE WETTELIJKE ERFGENAMEN BIJ ALLEENSTAANDEN

Als je als alleenstaande je nalatenschap niet geregeld hebt, dan gaat de erfenis naar je kinderen. Heb je geen kinderen? Dan gaat de erfenis (als er geen testament is) naar ouders, (half)broers of (half)zussen. Zijn ook die niet (meer) in beeld, dan kijkt het wettelijk erfrecht voor alleenstaande verder in jouw familie, zoals neefjes en nichtjes, ooms en tantes, etc.

Een dergelijke zoektocht kan veel tijd (en dus geld) in beslag nemen. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke erven een kleiner deel van jouw nalatenschap ontvangen. Maar misschien wil je wel wat nalaten aan een goed doel of andere belangrijke personen in je leven. In dat geval is het belangrijk om alles goed vast te leggen. 

In deze kennissessie gaan we specifiek kijken naar de opties en mogelijkheden die er zijn voor alleenstaanden. Met of zonder kinderen.

Notaris Christian de Kok neemt je mee in wat nu al te regelen is op het gebied van nalatenschap, maar ook waar je aan moet denken mocht er bijvoorbeeld een nieuwe liefde in je leven komen waarmee je wilt gaan samenwonen. 


Zodat je kunt nadenken over alle wensen EN deze kunt bespreken met je dierbaren. 

Alles volgens eigen wens geregeld hebben, dat geeft jezelf én je dierbaren pas echt rust.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Een online kennissessie boordevol informatie, tips en voorbeelden over het regelen van je nalatenschap.

We nemen je stap voor stap mee in de opties en keuzes. Aan de hand van herkenbare praktijksituaties. Er is alle ruimte voor vragen. Tijdens de kennissessie staat mijn team achter de schermen klaar om deze te beantwoorden. 

Een goed geregelde nalatenschap voorkomt dat:

Over de notaris Christian de Kok

Christian de kok

Notaris en eigenaar eKo notaris

Als notaris is Christian de Kok een onmisbare schakel bij de afwikkeling van een nalatenschap. Helaas kan hij op dat moment vaak niets meer veranderen om de extra kosten, zorgen en verdriet bij de nabestaanden weg te nemen.

Het is daarom zijn missie om iedereen te informeren over de mogelijkheden binnen het erfrecht. Zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn eigen keuze te maken.

Zijn eigen ervaringen, de verhalen die hij aan tafel hoort en de rechtsspraak zijn zijn motivatie om mensen bewust te maken van de consequenties van het wettelijk erfrecht én de mogelijkheden die er zijn om het zelf naar eigen wens te regelen.

eKo notaris is meer dan alleen de notaris die de handtekening zet

Nadat de handtekening is gezet, kunnen we namelijk vaak niets meer aanpassen.

De meeste mensen weten best goed wat ze willen, maar als deze zaken niet vastgelegd zijn, dan bepaalt de wet wat er gebeurt. En dat is meestal niet volgens de wensen van de mensen zelf.

Gelukkig kun je al deze zaken vastleggen in een testament of levenstestament. Met deze akte zorg je ervoor dat jouw wensen worden gevolgd na overlijden of het moment dat jij niet meer zelf mag handelen.

Door onze ervaring kunnen we je helpen bij het regelen van je nalatenschap. Welke opties zijn voor jou belangrijk? Welke keuzes passen het beste bij jouw situatie? Uiteraard vertellen we je dit graag tijdens een persoonlijk gesprek. Maar tijdens deze kennissessie vertellen we je alvast waar je over kunt nadenken. Zodat je dit thuis al kunt bespreken.

Betaal je liever aan de Staat of geef je jouw vermogen liever aan je dierbaren of een zelf gekozen doel?

Dit is een van de belangrijkste punten waarom je aandacht moet besteden aan je nalatenschap. Op het moment dat je namelijk niets regelt, betekent dit dat je dierbaren in de meeste gevallen voor onnodige kosten en omstandigheden komen te staan.

Aanmelden voor deze kennissessie

Samen zijn we de maatschappij

 Bij eKo notaris vinden we het belangrijk ons steentje bij te dragen in de maatschappij. We zetten ons actief in voor ouderen door een bijdrage aan een goed doel. Voor iedere deelnemer aan dit event doneren we 1 euro aan Stichting Alzheimer Nederland.

Wat onze cliënten zeggen

Wat onze cliënten zeggen

Aanmelden voor deze bijeenkomst