Hoe optimaliseer ik mijn nalatenschap

Gratis kennissessie

Dagen
Uren
Minuten
cropped-eKo-logo-2.png

Wat gaan we bespreken?

We kennen allemaal de verhalen uit de media, van verre bekenden en soms van heel dichtbij. Een geliefd persoon komt onverwachts te overlijden. Altijd veel te vroeg. 

En daar komen dan soms ook nog de verschrikkelijke verhalen over de afwikkeling van een erfenis bij. Ruzies tussen broers en zussen. Familieleden die niet meer met elkaar spreken. Een voorheen hecht gezin volledig uit elkaar gevallen.  
En waarom? Om de verdeling van spullen. Om de onverwachte kosten van de nalatenschap. Om de rompslomp die het met zich mee kan brengen. 

We willen toch geen van allen dat ons overlijden zorgt voor extra verdriet, extra zorgen of extra kosten?

Een nalatenschap bestaat uit zoveel meer dan alleen de spullen die iemand nalaat. De herinneringen. De verhalen. De momenten. De liefde. Het is zonde als deze momenten overschaduwd worden door geregel en gedoe.  

Daarom vertellen wij je graag over erfrecht en wat daarbij komt kijken.

 Notaris Christian de Kok neemt je mee in wat nu al te regelen is op het gebied van nalatenschap.
Zodat je kunt nadenken over alle wensen. EN deze kunt bespreken met je dierbaren. 

Alles volgens eigen wens geregeld hebben, dat geeft jezelf én je dierbaren pas echt rust.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Een online kennissessie boordevol informatie, tips en voorbeelden over het regelen van je nalatenschap.

We nemen je stap voor stap mee in de opties en keuzes. Aan de hand van herkenbare praktijksituaties. Er is alle ruimte voor vragen. Tijdens de kennissessie staat mijn team achter de schermen klaar om deze te beantwoorden. 

Een goed geregelde nalatenschap voorkomt dat:

Over de notaris Christian de Kok

Christian de kok

Notaris en eigenaar eKo notaris

Als notaris is Christian de Kok een onmisbare schakel bij de afwikkeling van een nalatenschap. Helaas kan hij op dat moment vaak niets meer veranderen om de extra kosten, zorgen en verdriet bij de nabestaanden weg te nemen.

Het is daarom zijn missie om iedereen te informeren over de mogelijkheden binnen het erfrecht. Zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn eigen keuze te maken.

Zijn eigen ervaringen, de verhalen die hij aan tafel hoort en de rechtsspraak zijn zijn motivatie om mensen bewust te maken van de consequenties van het wettelijk erfrecht én de mogelijkheden die er zijn om het zelf naar eigen wens te regelen.

eKo notaris is meer dan alleen de notaris die de handtekening zet

Nadat de handtekening is gezet, kunnen we namelijk vaak niets meer aanpassen.

De meeste mensen weten best goed wat ze willen, maar als deze zaken niet vastgelegd zijn, dan bepaalt de wet wat er gebeurt. En dat is meestal niet volgens de wensen van de mensen zelf.

Gelukkig kun je al deze zaken vastleggen in een testament of levenstestament. Met deze akte zorg je ervoor dat jouw wensen worden gevolgd na overlijden of het moment dat jij niet meer zelf mag handelen.

Door onze ervaring kunnen we je helpen bij het regelen van je nalatenschap. Welke opties zijn voor jou belangrijk? Welke keuzes passen het beste bij jouw situatie? Uiteraard vertellen we je dit graag tijdens een persoonlijk gesprek. Maar tijdens deze kennissessie vertellen we je alvast waar je over kunt nadenken. Zodat je dit thuis al kunt bespreken.

Betaal je liever aan de Staat of geef je jouw vermogen liever aan je dierbaren of een zelf gekozen doel?

Dit is een van de belangrijkste punten waarom je aandacht moet besteden aan je nalatenschap. Op het moment dat je namelijk niets regelt, betekent dit dat je dierbaren in de meeste gevallen voor onnodige kosten en omstandigheden komen te staan.

Aanmelden voor deze kennissessie

Samen zijn we de maatschappij

 Bij eKo notaris vinden we het belangrijk ons steentje bij te dragen in de maatschappij. We zetten ons actief in voor ouderen door een bijdrage aan een goed doel. Voor iedere deelnemer aan dit event doneren we 1 euro aan Stichting Alzheimer Nederland.

Wat onze cliënten zeggen

Wat onze cliënten zeggen

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Schrijf nu voor de gratis kennissessie