Event ‘Hoe optimaliseer ik mijn nalatenschap’

Gratis kennissessie

Days
Hours
Minutes
cropped-eKo-logo-2.png

Wat gaan we bespreken?

We kennen allemaal de verhalen uit de media, van verre bekenden en soms van heel dichtbij. Een geliefd persoon komt onverwachts te overlijden. Altijd veel te vroeg. 

En daar komen dan soms ook nog de verschrikkelijke verhalen over de afwikkeling van een erfenis bij. Ruzies tussen broers en zussen. Familieleden die niet meer met elkaar spreken. Een voorheen hecht gezin volledig uit elkaar gevallen.  
En waarom? Om de verdeling van spullen. Om de onverwachte kosten van de nalatenschap. Om de rompslomp die het met zich mee kan brengen. 

We willen toch geen van allen dat ons overlijden zorgt voor extra verdriet, extra zorgen of extra kosten?

Een nalatenschap bestaat uit zoveel meer dan alleen de spullen die iemand nalaat. De herinneringen. De verhalen. De momenten. De liefde. Het is zonde als deze momenten overschaduwd worden door geregel en gedoe.  

Daarom vertellen wij je graag over erfrecht en wat daarbij komt kijken. We nemen je mee in wat er nu al te regelen is, zodat je kunt nadenken over alle wensen. EN deze kunt bespreken met dierbaren. Op 17 januari as. is er weer een live bijeenkomst.

Alles volgens eigen wens geregeld hebben, dat geeft jezelf én je dierbaren pas echt rust.

Wat kun je verwachten?

Op woensdag 17 januari vertelt erfrechtspecialisten Henri Boom en Richard van Heest samen met notaris Christian de Kok over de noodzaak van een actueel testament en levenstestament.  

Het is niet het prettigste onderwerp om over na te denken. Dat weten we. Soms moeten er moeilijke beslissingen worden genomen waar we liever niet over willen nadenken. 

Maar we weten ook dat het veel rust kan geven als alles goed geregeld is. Dat dierbaren goed achtergelaten worden. Dat je weet dat je wensen vastgelegd zijn en nageleefd kunnen en mogen worden. Dat alle belangrijke nabestaanden weten dat de afwikkeling van zaken en het afscheid volgens eigen wens is.  

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we onder andere over de keuzes die gemaakt kunnen worden binnen het erfrecht. Maar ook over wie voor jou mag beslissen op het moment dat je dat zelf niet meer kan of mag. 

Daarnaast voorkomt een goede nalatenschap dat:

eKo notaris is meer dan alleen de notaris die de handtekening zet

Nadat de handtekening is gezet, kunnen we namelijk vaak niets meer aanpassen.

Door onze ervaring kunnen we je helpen bij het regelen van je nalatenschap. Welke opties zijn voor jou belangrijk? Welke keuzes passen het beste bij jouw situatie? Uiteraard vertellen we je dit graag tijdens een persoonlijk gesprek. Maar tijdens deze bijeenkomst leggen we je alvast uit waar je over kunt nadenken. Zodat je dit thuis al kunt bespreken.

Maar een nalatenschap gaat niet alleen maar over erfrecht en testament.  We vertellen wat je allemaal kunt regelen voor uitvaart.

We nemen je stap voor stap mee in de opties en keuzes. Met alle ruimte voor vragen. Tijdens het event of met een van onze medewerkers achteraf. En om je alvast te praktisch te helpen krijg je bij deelname een uniek werkboekje dat je helpt bij de voorbereidingen.

Betaal je liever aan de Staat of geef je jouw vermogen liever aan je dierbaren of een zelf gekozen doel?

Dit is een van de belangrijkste punten waarom je aandacht moet besteden aan je nalatenschap. Op het moment dat je namelijk niets regelt, betekent dit dat je dierbaren in de meeste gevallen voor onnodige kosten en omstandigheden komen te staan.

Locatie

We ontvangen je graag bij Het Hart van Meerdervoort in Zwijndrecht. 

Uiteraard staan koffie en thee klaar. Na afloop is er meer dan voldoende gelegenheid om met de sprekers en onze medewerkers te spreken.

Adres
Hart van Meerdervoort
Perkstraat 57
3333 VE Zwijndrecht

Routebeschrijving

Parkeren
In de nabije omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Samen zijn we de maatschappij

 Bij eKo notaris vinden we het belangrijk ons steentje bij te dragen in de maatschappij. We zetten ons actief in voor ouderen door een bijdrage aan een goed doel. Voor iedere deelnemer aan dit event doneren we 1 euro aan Stichting Alzheimer Nederland.

Wat onze cliënten zeggen

Aanmelden voor deze bijeenkomst