Erfrecht en een samengesteld gezin

Voor partners met kinderen uit een eerdere relatie

Gratis kennissessie

Dagen
Uren
Minuten
cropped-eKo-logo-2.png

Wat gaan we bespreken?

Je hebt een nieuwe liefde gevonden en bent samen een gezin gestart. Met kinderen uit eerdere relaties en wellicht kinderen samen. Jullie wonen samen, er is wat kapitaal opgebouwd en wat bezittingen bij elkaar gespaard. Je bent gelukkig en gezond, maar stelt jezelf de vraag: wat gebeurt er als (een van) ons iets overkomt? 

Je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Inmiddels wonen meer dan een half miljoen minderjarige kinderen in een samengesteld gezin en dat getal stijgt nog altijd. Het is goed om in deze situatie na te denken over de volgende zaken: Is de erfenis goed geregeld? Wie krijgt wat? Hoe kan ik het zo goed mogelijk regelen voor mijn partner en alle kinderen? En hoe zorg ik ervoor dat zo min mogelijk van mijn nalatenschap naar de belastingdienst en zorg ‘verdwijnt’?  

Want jij kent vast ook de verhalen uit de media. Van BN’ers, verre bekenden en soms van heel dichtbij. Ruzie en veel gedoe na het overlijden van een dierbaar persoon. (half)Broers en -zussen die grote onenigheid krijgen tijdens de afwikkeling van de erfenis. Soms zo erg dat het contact voor altijd verbroken wordt. Een voorheen hecht gezin valt volledig uit elkaar.   

En waarom? Ruzie over de verdeling van spullen. De onverwachte kosten van de nalatenschap, of door de regels binnen de nalatenschap. Om alle rompslomp en ellende die een nalatenschap met zich mee kunnen brengen.  

En dat is toch het laatste wat jij wil! Dat jouw overlijden zorgt voor ruzie, onnodig zorgen, extra verdriet, of onnodige kosten? 

Een nalatenschap bestaat uit zoveel meer dan alleen de spullen die iemand nalaat. De herinneringen. De verhalen. De momenten. De liefde. Je wil niet dat deze momenten overschaduwd worden door geregel en gedoe.  Maar als jij het niet of niet goed hebt geregeld, verandert het leven van jouw dierbaren ingrijpend.  

Door het tijdig te regelen voorkom je hartbrekende scenario’s. Je zorgt ervoor dat liefde en leven, ook na jouw overlijden of dat van jouw partner, respectvol en rechtvaardig behandeld worden. Jij zorgt nu al voor de toekomst van jouw samengestelde gezin door jouw nalatenschap met zorg en aandacht te regelen.  

Daarom vertelt eKo notaris in dit live webinar over erfrecht en wat dit betekent voor een samengesteld gezin. 

Notaris Christian de Kok neemt je mee en vertelt je hoe de wet in elkaar zit en wat je nu al kunt regelen. 
Zodat je zelf kunt nadenken over al je wensen voor jouw nalatenschap. EN deze kunt bespreken met je dierbaren. 

Alles goed en naar eigen wens geregeld hebben, dat geeft jezelf én je dierbaren pas echt rust.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Een online kennissessie boordevol informatie, tips en voorbeelden over het regelen van je nalatenschap. 

We nemen je stap voor stap mee in de opties en keuzes. Aan de hand van herkenbare praktijksituaties. Er is alle ruimte voor vragen. Tijdens de kennissessie staat mijn team achter de schermen klaar om jouw vragen te beantwoorden.  

DE WETTELIJKE REGELING 

Afhankelijk van de relatiestatus met je nieuwe partner en het verleden met je voormalige partner gaat de nalatenschap naar je partner of naar je eigen kinderen. En dat kan in de praktijk voor heel vervelende situaties zorgen. In deze kennissessie gaan we specifiek kijken naar de opties en mogelijkheden die er zijn in het geval van samengestelde gezinnen. 

Maak kennis met notaris Christian de kok

Christian de kok

Notaris en eigenaar eKo notaris

Als notaris is Christian de Kok een onmisbare schakel bij de afwikkeling van een nalatenschap. Helaas kan hij op dat moment vaak niets meer veranderen om de extra kosten, zorgen en verdriet bij de nabestaanden weg te nemen.

Het is daarom zijn missie om iedereen te informeren over de mogelijkheden binnen het erfrecht. Zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn eigen keuze te maken.

Zijn eigen ervaringen, de verhalen die hij aan tafel hoort en de rechtsspraak zijn zijn motivatie om mensen bewust te maken van de consequenties van het wettelijk erfrecht én de mogelijkheden die er zijn om het zelf naar eigen wens te regelen.

eKo notaris is meer dan alleen de notaris die de handtekening zet

Nadat de handtekening is gezet, kunnen we namelijk vaak niets meer aanpassen.

De meeste mensen weten best goed wat ze willen, maar als deze zaken niet vastgelegd zijn, dan bepaalt de wet wat er gebeurt. En dat is meestal niet volgens de wensen van de mensen zelf.

Gelukkig kun je al deze zaken vastleggen in een testament of levenstestament. Met deze akte zorg je ervoor dat jouw wensen worden gevolgd na overlijden of het moment dat jij niet meer zelf mag handelen.

Door onze ervaring kunnen we je helpen bij het regelen van je nalatenschap. Welke opties zijn voor jou belangrijk? Welke keuzes passen het beste bij jouw situatie? Uiteraard vertellen we je dit graag tijdens een persoonlijk gesprek. Maar tijdens deze kennissessie vertellen we je alvast waar je over kunt nadenken. Zodat je dit thuis al kunt bespreken.

Aanmelden voor deze kennissessie

Samen zijn we de maatschappij

 Bij eKo notaris vinden we het belangrijk ons steentje bij te dragen in de maatschappij. We zetten ons actief in voor ouderen door een bijdrage aan een goed doel. Voor iedere deelnemer aan dit event doneren we 1 euro aan Stichting Alzheimer Nederland.

Wat onze cliënten zeggen

Aanmelden voor deze bijeenkomst